Kommer till hösten! Manusutveckling och dramaturgi

Förlagsklubben planerar som bäst hösten kursprogram! En favorit i repris att hålla utkik efter är vår uppskattade kurs i Manusutveckling och dramaturgi med kursledare John Häggblom. 

I dag känner de flesta författare till de huvudsakliga dramaturgiska byggstenarna med tre akter, vändpunkter och klimax, men det kan ändå vara svårt att skriva en roman där man sugs med i berättelsen och bara vill veta hur det går. Vad beror det på? Och hur gör man på förlaget för att utveckla ett manus så att det når sin fulla potential som roman?

Med utgångspunkt i klassisk dramaturgi går kursledare John Häggblom under kvällen igenom hur det kan gå till att utveckla en författares berättelse, från idé till färdig bok, och hur det är att arbeta så pass nära en författare under en längre tid. En kväll med blod, svett och tårar – och en och annan oväntad vändpunkt.

Om kursledaren: John Häggblom är förläggare med redigeringsansvar och manusutvecklare på Bokförlaget Forum. Han brinner för den goda berättelsen som griper tag i läsaren och är bland annat känd som den som gav katten en större roll i Fredrik Backmans En man som heter Ove.

Kursen är en tretimmars kvällskurs kl 18.00–21.00 och hålls i Förläggareföreningens lokaler på Kungstensgatan 38. Kursavgift är 1350 kr. 

OBS! Datum för kursen är ännu inte spikat och anmälan kan göras först när medlemsutskick från Förlagsklubben kommer. Inga förhandsbokningar. 

Pris:
1 350 kr
Sista anmälningsdatum: 
torsdag, 29 augusti
Datum: 
torsdag, 29 augusti - 18:00 till 21:00

Bli medlem och anmäl dig direkt