FULLTECKNAT! Språkriktighetskurs – få bättre koll på skrivreglerna

Har du koll på skrivreglerna och hur de har uppdaterats? Hur ser Språkrådet i dag på vanliga tvistefrågor som exempelvis sin eller hans, före eller innan, varken eller vare sig? När bör man välja a-form och när bör man välja e-form på adjektivet när adjektivet beskriver en person, t.ex. den välvillige/välvilliga läsaren? Och hur är det egentligen med de och dem – finns det någon anledning att fortsätta skilja mellan dem i skrift, eller skulle det t.o.m. fungera lika bra med dom?

Missa inte denna rykande färska kurs med Språkrådets Gabriella Sandström! Under kvällen kommer du att utifrån konkreta exempel få möjlighet att diskutera några språkriktighetsfrågor och hur man kan förhålla sig till dem. Ett mål är att du ska få med dig praktiska ”verktyg” för språkgranskning och redigering och även råd om hur du kan resonera t.ex. i textsamtal med författare.

Vi går också igenom användbara språkliga hjälpmedel som skrivregelsamlingar, ordlistor och ordböcker i både tryckt och digital form, och hur man får ut mest av dem. Våren 2017 utkommer en ny utgåva av Svenska skrivregler – oumbärlig för alla redaktörer och andra som skriver i sitt arbete. Kursen innehåller även en kort presentation av de viktigaste nyheterna i den.

Om kursläraren:

Gabriella Sandström är examinerad språkkonsult i svenska och arbetar som språkvårdare på Språkrådet. Hon har mångårig erfarenhet från förlagsbranschen, bland annat som fackboksredaktör.

Tid: 18.00-21.00
Datum: 2 november
Plats: Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, Stockholm
Pris: 1300 kr

Välkommen!

Grundläggande
Pris:
1 300 kr
Plats: 
Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, Stockholm
Sista anmälningsdatum: 
onsdag, 1 november
Datum: 
torsdag, 2 november - 18:00 till 21:00

Bli medlem och anmäl dig direkt