Gott Nytt Förlagsklubbsår!

Vi ser tillbaka mot en spännande höst under 2018 och vi är särskilt glada för att ha mött många av våra medlemmar på någon av våra kurser och träffar - vilket tyder på ett stort intresse. Några av kurserna har varit nya för året och vi noterar att fyra kurser har varit fullsatta!

Särskilt populära kurser har varit kurserna i Korrekturläsning, Dramaturgi och manusutveckling och Boktypografi - därför kör vi dem ytterligare en gång! Om du inte gått någon av dessa kan du anmäla dig nu!

Förlagsbesöket gick till Sekwa, förlaget som vaskar fram guldkornen ur den samtida franskspråkiga litteraturen. Värt att nämna är även två medlemsträffar där Alva Dahl föreläste om skiljetecken och textens nyanser samt Kjell Bohlund som berättade om den okända Astrid Lindgren och hennes år som bokförläggare och chef. I år genomförde vi även en förlagsresa som gick till Milano.

Styrelsen arbetar vidare med vårens program av kurser och aktiviteter. Vi kommer under januari att rulla ut information på hemsidan och kommer, som vanligt, att skicka ut nyhetsbrev med information!

Vi hälsar er alla välkomna till en fantastiskt vår 2019 tillsammans med Förlagsklubben!

Danuta Janina Strandberg 

kassör

Ps. Tveka inte att höra av dig med tips, idéer och önskemål på aktiviteter!

Vad är Förlagsklubben?

Förlagsklubben är föreningen för dig som arbetar i förlagsbranschen, oavsett om du jobbar på ett stort eller litet förlag, är frilans eller studerande. Förlagsklubben arrangerar kurser och evenemang för våra omkring 500 medlemmar och arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen och dig som har många års erfarenhet men en ständig nyfikenhet på nya kunskaper och insikter. 

Vi i Förlagsklubbens styrelse brinner för att ge alla medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Alla våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig som deltagare stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och de andra i gruppen. Varje kurs ger på så sätt tillfälle att diskutera relevanta frågor som berör dig i din yrkesvardag!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.