God Jul & Ett Gott Nytt 2018!

 

Bokvärlden är i ständig förändring, vilket även återspeglas i Förlagsklubbens kurser och aktiviteter!

DETTA HÄNDE PÅ FÖRLAGSKLUBBEN 2018

Under året uppmärksammade Förlagsklubben redaktörens arbete och det var bland annat permiär för nya kurser. Både Språkriktighet och Korrekturläsning blev snabbt fullsatta. En av vårens succényheter Att göra din egen boktrailer återkom även under hösten. Favoriter som Att skriva reklam- och marknadsföringstexter för böcker med Mikael Rosén samt Att tala med formgivare på formgivares vis med Nina Ulmaja lockade nya, vetgiriga kursdeltagare. 

Även traditionella förlagsklubbskurser gavs under året, bland annat Att bryta böcker i inDesign, Förlagsekonomi och Förlagsjuridik. Vi gjorde självklart även några spännande studiebesök, bland annat på bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, förlaget Natur & Kultur, barnbokhandeln Bokslukaren med förlaget Urax, förlaget Lava och tidskriften Vi läser.

Därtill arrangerade vi flera intressanta seminarier och kulturkvällar! I maj samlade vi medlemmarna för årsmöte med den traditionella förlagsfesten och delade ut årets redaktörspris. Under höstens uppskattade frilanskväll bjöds tillfälle för våra många frilansmedlemmar att utbyta erfarenheter och mingla. På Rönnells antikvariat lyssnade vi på hur det är såväl att nyöversätta Joyce som att redigera denna översättning i nära samarbete med översättaren. Vi besökte Astrid Lindgrens Hem, Hagströmerbiblioteket, Riddarhuset och Kungliga Biblioteket. På KB följde vi bland annat bokens väg genom huset och tittade på några klenoder.

Förlagsklubbens styrelse är mitt uppe i planeringen av vårens program och kommer inom kort att börja lägga ut information om nya kurser och aktiviteter. På www.forlagsklubben.se kan du alltid läsa om vad som är på gång och dessutom anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att alltid ha koll på Förlagsklubbens program.

VAD ÄR FÖRLAGSKLUBBEN?

Förlagsklubben är föreningen för dig som arbetar i förlagsbranschen, oavsett om du jobbar på ett stort eller litet förlag, är frilans eller studerande. Förlagsklubben arrangerar kurser och evenemang för våra omkring 500 medlemmar och arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen och dig som har många års erfarenhet men en ständig nyfikenhet på nya kunskaper och insikter. 

Vi i Förlagsklubbens styrelse brinner för att ge alla medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Alla våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig som deltagare stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och de andra i gruppen. Varje kurs ger på så sätt tillfälle att diskutera relevanta frågor som berör dig i din yrkesvardag!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.