En vår som gått för högtryck och höstens stundande godbitar!

Vilken vår vi lägger bakom oss – vädret och Förlagsklubben har gått för högtryck!

Efter en rivstart med fullsatta och uppskattade kvällar om skrivregler och utmaningarna med att ge ut barn- och ungdomsböcker idag fortsatte vi med en rad välbesökta kurser – både efterfrågade favoriter i repris och nyheter som lockade många deltagare. I maj besökte en glad skara medlemmar branschkollegor i Italien på vår förlagsresa till Milano. En liten sammanfattning av alla inspirerande och lärorika möten signerad styrelsens ledamot Pamela Schultz Nybacka kommer att läggas upp här på hemsidan. Håll utkik!

Den 17 maj gjorde vi som norrmännen och firade. Först med årsmöte och sedan roligt mingel. Kvällen bjöd på författarsamtal med journalisten och viralgranskaren Jack Werner och givetvis utdelning av priset till Årets redaktör. I år var det 25-årsjubileum och välförtjänt pristagare var Sara Arvidsson på Albert Bonniers Förlag. Grattis Sara och bra jobbat!

I maj har också vi i styrelsen suttit ner och filat på höstens program. Redan nu i juni kommer vi att börja rulla ut kursprogrammet och vi kan redan nu utlova givna och populära evergreens och några riktigt bra och roliga nyheter. Håll koll på mejlkorgen så dimper det snart ner nyhetsbrev!

Mattias Pettersson

ordförande

Ps. Tveka inte att höra av dig med tips, idéer och önskemål på aktiviteter!

Vad är Förlagsklubben?

Förlagsklubben är föreningen för dig som arbetar i förlagsbranschen, oavsett om du jobbar på ett stort eller litet förlag, är frilans eller studerande. Förlagsklubben arrangerar kurser och evenemang för våra omkring 500 medlemmar och arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen och dig som har många års erfarenhet men en ständig nyfikenhet på nya kunskaper och insikter. 

Vi i Förlagsklubbens styrelse brinner för att ge alla medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Alla våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig som deltagare stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och de andra i gruppen. Varje kurs ger på så sätt tillfälle att diskutera relevanta frågor som berör dig i din yrkesvardag!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.